Hétvégi pénztárgép szerviz ügyelet: Mire való és mire nem?

2024-10-11

Hétvégi pénztárgép szerviz ügyelet: Mire való és mire nem?


A hétvégi pénztárgép szerviz ügyelet kifejezetten technikai segítségnyújtás céljából működik, azonban az elmúlt időszakban egyre több olyan hívást kapunk, amelyek nem kapcsolódnak szorosan a pénztárgépek műszaki problémáihoz. Szeretnénk tisztázni, hogy mire szolgál ez az ügyelet, és milyen ügyekkel nem érdemes minket keresni hétvégén.


Mire való a hétvégi pénztárgép ügyelet?

A hétvégi ügyelet célja, hogy a pénztárgépekkel kapcsolatban felmerülő műszaki problémákat gyorsan és hatékonyan orvosoljuk. Az ügyeletes kolléga rendelkezésére álló eszközök és információk kizárólag technikai jellegűek, így olyan esetekben tudunk segítséget nyújtani, mint:

  • Pénztárgép hibajelenségek: Ha a pénztárgép nem működik megfelelően, nem nyomtatja ki a bizonylatot, nem kommunikál a NAV-val, stb.
  • Nyomtatási problémák: Ha például a papír beszorul vagy a nyomtató nem működik.
  • Pénztárgép beállításokkal kapcsolatos kérdések: Hogyan lehet módosítani egy adott beállítást, vagy hogyan lehet új funkciókat aktiválni.

Ezekben az esetekben az ügyeletes kolléga azonnal segítséget tud nyújtani, mivel ezekhez nem szükséges hozzáférés olyan adatbázisokhoz vagy szerződésekhez, amelyekhez hétvégén nem fér hozzá.


Hétvégi pénztárgép szerviz ügyelet


Mire nem való a hétvégi ügyelet?

Sajnálatos módon az utóbbi időben a hívások nagy része olyan kérdésekről szól, amelyek nem kapcsolódnak közvetlenül a pénztárgépek műszaki működéséhez. Ezekben az esetekben nem tudunk segíteni, mivel az ügyeletes kolléga hétvégén nem rendelkezik számítógépes hozzáféréssel a szerződésekhez, számlákhoz, vagy egyéb adminisztratív adatokhoz. Az alábbi kérdésekkel ezért kérjük, hogy hétköznapokon, a megfelelő ügyintézőinket keressék:

  • Bérgéppel kapcsolatos részletfizetés: Az ügyeletes kolléga nem látja, hogy mennyi a bérgépre vonatkozó részletfizetés, és nem fér hozzá a szerződés adataihoz.
  • Tartozások nyilvántartása: Nem tudjuk ellenőrizni, hogy van-e bármilyen tartozás a nyilvántartásban.
    Pénztárgépek akcióban
  • Bankszámlaszámok és fizetendő összegek: Az ügyeletes kolléga nem fér hozzá az adminisztrációs rendszerhez, így nem tud információt nyújtani arról, hogy milyen bankszámlaszámra kell utalni, vagy mennyi a fizetendő összeg.
  • Telekommunikációs díjak és számlázás: Gyakori kérdés, hogy miért nem kap valaki csekket a telekommunikációs díjról. Ezeket a kérdéseket kizárólag a telekommunikációs szolgáltató tudja megválaszolni, nem mi. Még hétköznap sem mi foglalkozunk ezekkel a kérdésekkel.

Miért fontos, hogy csak releváns kérdésekkel forduljanak hozzánk hétvégén?

A hétvégi ügyelet kapacitásai korlátozottak, és elsődleges célja, hogy azonnal segítséget nyújtson azoknak, akiknek valós műszaki problémájuk van. Azonban az elmúlt időszakban tapasztaltak alapján az ügyeletes kolléga által fogadott hívások 76%-a olyan kérdésekről szól, amelyek nem tartoznak az ügyelet hatáskörébe. Ez megnehezíti, hogy gyorsan és hatékonyan segítsünk azoknak, akik valóban műszaki problémával küzdenek.


Mi történik, ha az értelmetlen hívások száma tovább növekszik?

Amennyiben az értelmetlen hívások aránya eléri vagy meghaladja a 80%-ot, kénytelenek leszünk átgondolni a hétvégi ügyelet fenntartását. Ebben az esetben:

  • A hétvégi szerviz ügyelet előfizetéses rendszerben lesz elérhető.
  • Csak előzetesen regisztrált, rögzített telefonszámokról fogadunk hívásokat.

Ez egy elkerülhető helyzet, ha mindenki megérti, hogy a hétvégi ügyelet kizárólag műszaki segítségnyújtásra van fenntartva, és a nem műszaki jellegű kérdéseket hétköznapra hagyják.


Kérjük tartsa tiszteletben mások idejét!

Azért tartjuk fenn a hétvégi ügyeletet, hogy gyorsan megoldhassuk a pénztárgépekkel kapcsolatos technikai problémákat, és ezáltal biztosítsuk, hogy üzlete zavartalanul működjön. Kérjük, hogy hétvégén csak akkor telefonáljanak, ha valóban műszaki jellegű segítségre van szükség. A nem releváns hívások csak megnehezítik a valós problémák megoldását, és hosszú távon veszélyeztetik a hétvégi ügyelet működését.

Legyen figyelmes másokkal, és tartsák tiszteletben az ügyeletes kollégák munkáját, hogy mindenki a lehető leggyorsabb és leghatékonyabb segítséget kaphassa, amikor szüksége van rá.