Külföldön is híres a magyar csodafegyver

2018.02.01

Stabilizálódott a régiós országok adórendszere, a válságadókat vagy kivezették, vagy beépültek végleg. A kormányok egyre erőteljesebben támaszkodnak a forgalmi, fogyasztási típusú adóbevételekre, minden lehetőségükkel arra törekednek, hogy elvegyék a levegőt az adócsalók elől - derült ki a Mazars sorozatban az ötödik alkalommal elkészített Adóbrusúrájából, amit ezúttal 19 országra vonatkozóan végeztek el.


BLACK FRIDAY A PénztárgépNagyker.hu oldalon!

2017.11.17


2017.11.17 09:00 -16:00 óráig bármilyen, akár működésképtelen pénztárgépét is beszámítjuk új, általunk értékesített pénztárgép árába, a vásárlási érték 50\%-ig!

Így például Öné lehet egy:

- Vadonat új CashCube light Online pénztárgép 54.450 Ft + ÁFA-ért
- Vadonat új CashCube mini (GPS) online pénztárgép  62.450 + ÁFA-ért

-Használt CashCube light online pénztárgép 39.950 Ft + ÁFA-ért
-Használt CashCube mini online pénztárgép 49.950 Ft + ÁFA-ért

Feltétel, hogy a leadott pénztárgép tulajdonos adatai megegyezzenek az új pénztárgép tulajdonosának adataival.

A vásárláshoz szükség van:
- Üzembe-helyezési kódra
- Aláírási címpéldányra (cég esetén)
- Személyi igazolványra (egyéni vállalkozó esetén)


Kizárólag a 2017.11.17.-én megrendelt, és átvett pénztárgépekre érvényes az akció, és kizárólag egyösszegű vásárlásra vonatkozik!

Az akció nem érinti a beüzemelési díjakat, tehát a pénztárgép árán felül fizetendő összeg 10.000 Ft + ÁFA (12.700 Ft)Nyugtaadás vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken

2017.11.06

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt van, aki kifejezetten csak ilyen keretek között működik, értékesít. A számla- vagy nyugtaadás ilyenkor is kötelező. Az online pénztárgép kötelező használata ezen alkalmi rendezvényeken, vásárokon a tevékenység statisztikai besorolásának függvénye. Ezzel kapcsolatban néhány fontos szabályra hívjuk fel a figyelmet.  
 

 A pénztárgép használatra kötelezettek körének 2017. évi kiterjesztése kapcsán változott a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet (továbbiakban: pénztárgépes rendelet) értelmezése a korábbiakhoz képest annyiban, hogy a pénztárgépes rendelet erre vonatkozó, 1. számú mellékletében felsorolt TEÁOR számok alá tartozó tevékenységet végző, és ezáltal a nyugtaadást pénztárgéppel teljesíteni kötelezett adóalanyok nemcsak az üzletben, szolgáltatóhelyen történő értékesítéseik, szolgáltatásaik során kötelesek a pénztárgéppel teljesíteni a nyugtaadási kötelezettséget. 

Emiatt a TEÁOR besorolást, mint legfőbb meghatározó szempontot érintően a pénztárgép használati kötelezettség szempontjából a következőkre kell figyelemmel lenni az alkalmi rendezvényeken, vásárokon történő értékesítésnél.

A vásárokról, a piacokról, és a bevásárlóközpontokról szóló 55/2009. (III. 13.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdés b) pontja szerinti alkalmi (ünnepi) vásáron (az ünnepekhez, rendezvényekhez, eseményekhez kapcsolódó alkalomszerű – legfeljebb 20, indokolt esetben 30 napig tartó – vásáron) és a kereskedelmi tevékenység végzésének feltételeiről szóló, 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet 28. § a) pontja szerinti alkalmi rendezvényen (olyan nem rendszeres, hanem bizonyos ünnepi vagy más alkalmakból szervezett rendezvény, amelyen nem a kiskereskedelmi tevékenység a fő cél, de az a rendezvényhez szolgáltatásként kapcsolódik, és ott a rendezvény jellegéhez kapcsolódó termékeket forgalmaznak, ideértve a megrendelő által meghatározott helyen eseti alkalommal végzett étkeztetést, illetve italszolgáltatást) folytatott kiskereskedelmi értékesítés a TEÁOR ’08 47.8 Piaci kiskereskedelem alágazatába tartozik, függetlenül attól, hogy ott milyen elárusító helyen értékesítik a termékeket. Ide tartozik a közterületi értékesítés is. Tekintettel arra, hogy ez a TEÁOR szám nem szerepel a pénztárgépes rendelet erre vonatkozó, a gépi nyugtaadásra kötelezett tevékenységeket meghatározó 1. számú mellékletében, e kereskedelmi tevékenység folytatása – ilyen helyen történő kiskereskedelmi értékesítés – esetén továbbra sem kötelező a pénztárgépes nyugtaadás.  

Az alkalmi rendezvényeken az elkészített ételek értékesítése mozgóárusításra, közvetlen fogyasztásra, elvitelre azonban nem a piaci kiskereskedelem alá sorolható, hanem a TEÁOR ’08 56.1. Éttermi, mozgó vendéglátás szakágazatba tartozik. A vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken folytatott vendéglátó tevékenységet illetően a gépi nyugtaadás alól csak a mozgó vendéglátás esetében lehet mentesülni, mivel a pénztárgépes rendelet erre vonatkozó mellékletében említett TEÁOR ’08. 56.1 és 56.3 szerinti vendéglátási tevékenység köréből kiemeli kivételként a mozgó szolgáltatásnyújtást.  

A mozgó vendéglátás fontos feltétele a besorolás szempontjából, hogy a „vendéglátó egység” változtatja a helyét, tehát nem tartózkodik huzamos ideig egy helyben, nem biztosít ülőhelyet, nincs felszolgálás. Mozgó vendéglátásnak tekinthető a rendezvény területén folyamatos mozgásban lévő fagylaltos kocsi, hot-dogos kocsi, italokat árusító kocsi, mozgó perecárus. Az értékesítési helyük a vendégek igényeihez igazodva változik. 

Nem tekinthető mozgó vendéglátásnak az alkalmi rendezvényekre, vásárokra, falunapokra kitelepülő vendéglátó egységek értékesítése, amennyiben azok a rendezvényen nem változtatják a helyüket, egy meghatározott (bérelt) helyen tartózkodnak, beleértve azt az esetet is, amikor egy mozgásra alkalmas járműben működtetett vendéglátóegység folyamatosan egy helyben tartózkodik. Ezek szolgáltatása nem mozgó vendéglátó szolgáltatás, ezért pénztárgép használatra kötelezettek ezeken a helyeken is. Továbbá, ha egy alkalmi rendezvényre, vásárra egy vendéglátó egység kitelepül, ott a szervező által rendelkezésre bocsátott helyen, például faházban rendezkedik be az ételkészítésre és kiszolgálásra, az szintén nem minősül mozgó vendéglátásnak, ezért pénztárgéppel köteles e kitelepülésen is nyugtaadási kötelezettségét teljesíteni.

Azon adóalanyoknak, akik állandó üzletükben folytatott tevékenységük mellett települnek ki alkalmi rendezvényekre is, a pénztárgép üzemeltetési helyének megváltoztatatását csak abban az esetben kell bejelenteniük, ha az üzemeltetési hely tartós megváltoztatására kerül sor. Nem áll fenn az üzemeltetési hely megváltoztatására vonatkozó bejelentési kötelezettség azon pénztárgép tekintetében, amelyet állandó jelleggel üzletben üzemeltetnek és azt alkalomszerűen kitelepülésre is kiviszik. Az alkalmi kitelepülés – annak átmeneti, ideiglenes jellege miatt – nem tekinthető állandó üzemeltetési helynek, ezért az oda történő átmozgatás miatt bejelentési kötelezettség nem merül fel. 

Abban az esetben, ha a pénztárgépet üzemeltető adóalany online pénztárgépét kizárólag alkalmi rendezvényeken, vásárokon – kitelepüléseken – kívánja használni, az üzembe helyezéshez szükséges regisztrációs kód igénylése során azt kell jelölni, hogy állandó üzemeltetési hellyel rendelkezik, melynek címeként a székhelycíme tüntetendő fel.


Újabb ágazatokra terjesztik ki az online pénztárgépek használatát

2017.11.03

A kormány további ágazatokra terjeszti ki az online pénztárgépek használatának kötelezettségét – jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.  

A vállalkozásokat és a magánszemélyeket terhelő adók csökkentése mellett a korábbiaknál jóval szigorúbban kíván eljárni a kormány az adóelkerüléssel szemben – hangsúlyozta Varga Mihály. Hozzátette: a feketegazdaság visszaszorításában jelentős szerepet játszott az online pénztárgépek használatának és az elektronikus közútiáruforgalom-ellenőrző rendszer (EKÁER) bevezetése.

A gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet, a motorkerékpár-alkatrész kereskedelmet és javítást végzők, a plasztikai sebészeti tevékenységet folytatók, a diszkót, illetve táncteremet működtetők, a ruházati tisztító szolgáltatást végzők és a különböző fizikai közérzetet javító és testedzési szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások lesznek kötelezettek az online pénztárgép használatára szeptember 30-ától, 2017. január 1-jétől pedig a pénzváltók csatlakoznak az online rendszerhez – tudatta Varga Mihály. A tárcavezető megjegyezte, hogy 2017. január 1-jétől a személyszállító tevékenységet végző taxisok és uberesek bevételéről is online adatokat kell szolgáltatni a NAV-nak.

A tárcavezető leszögezte: a pénztárgéprendelet módosításának előkészítésekor megvizsgálták, hogy melyek azok a szolgáltató szektorok, amelyek esetében az átlagosnál lényegesen magasabb a bevételek eltitkolásának aránya. A bevezetés időpontjánál szintén körültekintően járt el a kormány, hiszen az érintetteknek megfelelő idő áll rendelkezésükre a készülékek beszerzéséhez.

Jelenleg 217 ezer online pénztárgép üzemel az országban többek között a kereskedelmi egységekben, benzinkutaknál, a gyógyszertárakban, a vendéglátó üzletekben és a szállodákban – emlékeztetett a tárcavezető kiemelve: a tárca számításai szerint 2014-ben 150-200 milliárd forint többlet adóbevételt eredményeztek ezek a pénztárgépek a költségvetés számára, 2015-ben további mintegy 60-90 milliárdos többletbevétel köszönhető a rendszer működésének.

A jogkövetően működő vállalkozások pozitív visszajelzése, a nemzetközi érdeklődés mellett az államkassza bevételi adatsora is bizonyítja a rendszer sikerességét – emelte ki Varga Mihály.


Felmérés: évente tízmilliárdokat költ el a lakosság számla nélkül a magánegészségügyben

2017.11.02

Budapest, 2017. szeptember 20., szerda (MTI) – Egy felmérés szerint évente 54 milliárd forintról nem kap számlát a lakosság a magánegészségügyi ellátása után Budapest és Pest megyében, ez az összeg a becslések szerint országosan meghaladhatja a 100 milliárd forintot is.

A Primus Magán Egészségügyi Szolgáltatók Egyesülete megbízásából készült kutatás eredményét szerdán ismertették újságírók előtt Budapesten.

Leitner György, az egyesület elnöke szerint mára a magánegészségügyi szektor fontos részévé vált az ellátásnak, a szektor elérte a “kritikus tömeget”, de egyenetlen az ellátás színvonala a magánszektorban is.

A tizenkét legnagyobb magyarországi magánszolgáltatót tömörítő Primus szerint a 2015-ös GDP-arányos 7,6 százalékos összköltésből 2,4 százalék a magánköltés, ez az arány a következő években várhatóan évi 4-5 százalékkal fog emelkedni, és 2021-re eléri a 1100 milliárdot.

Az egyesület a hazai magánegészségügyi szektor méretét 300 milliárd forintra becsüli – mondta Leitner György, hozzátéve, hogy ennek az összegnek mintegy harmada a “szürkezónában csapódik le”.

Véleményük szerint ezért szakmai és költségvetési szempontok alapján indokolt lenne, hogy az állam jobban szerezzen érvényt a számlaadási kötelezettségnek annál, mint például tette ezt a plasztikai sebészetek esetében az online pénztárgépek bevezetésével.

Kun Eszter, a felmérést végző Szinapszis piackutató kft. kutatási igazgatója arról beszélt, hogy 2016-os reprezentatív adataik szerint a fővárosi és Pest megyei lakosok 60 százaléka vett már igénybe magánegészségügyi szolgáltatást, ez az arány 2014-ben 49 százalék volt. Az adatokból az is látszik, hogy inkább a fiatalabbak és a családosok fordulnak a magánszektor felé, és már nem csak a jómódúak kiváltsága ez.

A legtöbben (49 százalék) valamilyen szakorvosi, míg a megkérdezettek 34 százaléka diagnosztikai ellátást vett igénybe magánúton, ezt követi 9 százalékos részesedéssel a sebészeti ellátás.

Az árbevételi adatokat nézve Budapesten és Pest megyében a magánszektor árbevétele – a fekvőbeteg-ellátás nélkül – 155 milliárd forint volt 2015-ben, míg a lakosság 209 milliárd forintot költött valamilyen magánellátásra a kutatás szerint.

Az egyesület javaslatai között szerepel a számlaadási és dokumentációs kötelezettség ellenőrzése és betartatása, a szektorban az online pénztárgép vagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz bekötött számlázási rendszer bevezetése, valamint a feketefoglalkoztatás kiszűrése.

Ez utóbbival kapcsolatban Leitner György elmondta, azt javasolják, hogy a magánszolgáltatóknak heti 20 óra rendelésig legalább részmunkaidős, fölötte pedig teljes munkaidős egészségügyi asszisztenst kellene foglalkoztatniuk.


Alkalmi rendezvényeken is kötelező a számla- és nyugtaadás

2017.11.02

A nyári időszakban sok kereskedő és vendéglős kitelepül alkalmi rendezvényekre, sőt vannak, akik kifejezetten csak ilyen keretek között működnek, értékesítenek. A számla- vagy nyugtaadás az alkalmi rendezvényeken is kötelező, az pedig, hogy kell-e online pénztárgépet használni, a tevékenység statisztikai besorolásától függ – hívta fel a figyelmet az adóhatóság a honlapján. 

A tájékoztató szerint az alkalmi (ünnepi) vásárokon és alkalmi rendezvényeken folytatott kiskereskedelmi értékesítés a piaci kiskereskedelem alágazatba tartozik, függetlenül attól, hogy ott milyen elárusító helyen értékesítik a termékeket. Ilyen helyen történő kiskereskedelmi értékesítés esetén továbbra sem kötelező a pénztárgépes nyugtaadás.

A vásárokon, fesztiválokon, alkalmi rendezvényeken folytatott vendéglátó tevékenység esetében a gépi nyugtaadás alól csak a mozgó vendéglátás mentesül. A besorolás szempontjából fontos feltétel, hogy a “vendéglátóegység” változtatja a helyét, tehát nem tartózkodik huzamos ideig egy helyen, nem biztosít ülőhelyet, nincs felszolgálás. Mozgó vendéglátásnak tekinthető a rendezvény területén folyamatos mozgásban lévő fagylaltos, hot-dogos és italokat árusító kocsi, vagy a mozgó perecárus.

Nem tekinthető mozgó vendéglátásnak az alkalmi rendezvényekre, vásárokra, falunapokra kitelepülő vendéglátó egységek értékesítése, ha a rendezvényen nem változtatják a helyüket, egy meghatározott (bérelt) helyen tartózkodnak, beleértve, amikor egy mozgásra alkalmas járműben folyamatosan egy helyen vannak, ezért pénztárgép használatra kötelezettek.

Szintén nem minősül mozgó vendéglátásnak, ha egy vendéglátó egység kitelepül egy alkalmi rendezvényre, vásárra, és ott a szervező által rendelkezésre bocsátott helyen, például faházban rendezkedik be ételkészítésre és kiszolgálásra, ezért ott is pénztárgéppel köteles nyugtaadási kötelezettségét teljesíteni.

Azon adóalanyoknak, akik állandó üzletükben folytatott tevékenységük mellett alkalmi rendezvényekre is kitelepülnek, csak akkor kell bejelenteniük a pénztárgép üzemeltetési helyének megváltoztatását, ha az áthelyezés tartós. Az alkalmi kitelepülés – annak átmeneti, ideiglenes jellege miatt – nem tekinthető állandó üzemeltetési helynek, ezért az oda történő átmozgatás miatt bejelentési kötelezettség sincs.

Abban az esetben, ha a pénztárgépet üzemeltető adóalany online pénztárgépét kizárólag alkalmi rendezvényeken, vásárokon – kitelepüléseken – akarja használni, az üzembe helyezéshez szükséges regisztrációs kód igénylése során azt kell jelölni, hogy állandó üzemeltetési hellyel rendelkezik, amelynek címeként székhelycímét kell feltüntetni.

Forrás: MTI


Itt ellenőriz október végén, november elején a NAV

2017.10.31

Összegyűjtöttük, hogy országszerte merre számíthatnak NAV-ellenőrzésekre leginkább a vállalkozások. Természetesen a virágkereskedők és a koszorú árusok vannak most a célkeresztben.

DÉL-BUDAPEST

A NAV munkatársai 2017. október 25. és 31. között kiemelten ellenőrzik a Budapest területén működő virágkereskedőket. Az ellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát vizsgálják.

KELET-BUDAPEST

Virág- és kegytárgyárusokat ellenőriz a Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság 2017. október 26. és november 5. között A revizorok a számla- és nyugtaadás mellett az alkalmazottak bejelentését és az online pénztárgépek megfelelő használatát is vizsgálni fogják. 

BÁCS-KISKUN MEGYE

A NAV munkatársai 2017. október 28. és november 3. között a megye egész területén fokozottan ellenőrzik a közterületeken (különösen a temetőknél, illetve piacokon) kitelepült koszorú-, mécses- és virágárusokat. Az ellenőrök egyaránt vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét is. 

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai október 23. és 31. között Pécsett, Beremenden, Mánfán, Magyarszéken, Sásdon, Sellyén, Szentlőrincen, Szigetváron és Vajszló környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben, vásárcsarnokokban és a piacokon. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai október 25. és november 1. között fokozottan ellenőrzik Mindenszentekhez kapcsolódóan a virág kis- és nagykereskedőket, koszorúkészítőket, virágárusokat. Az ellenőrök a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az áruk eredetét vizsgálják. 

FEJÉR MEGYE

A  Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei október 28. és november 3. között fokozottan ellenőrzik a piacokon, vásárcsarnokokban,valamint a megye területén értékesítő virágüzleteket és alkalmi kitelepülőket. Az ellenőrök kiemelten vizsgálják az online pénztárgép megfelelő használatát, a nyugta- és számlaadást, illetve a foglalkoztatás szabályszerűségét. 

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

Koszorú- és virágárusok fokozott ellenőrzése október 25-től november 1-ig

HEVES MEGYE

október 30. (hétfő): Hort
október 31. (kedd): Heves
november 2. (csütörtök): Hatvan
november 3. (péntek): Eger

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

október   30. (hétfő):         Újszász
október   31. (kedd):          Újszász
november 2. (csütörtök):   Szolnok
november 3. (péntek):       Zagyvarékas

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2017. október 24. és november 2. között fokozottan ellenőrzik a virágüzleteket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, a foglalkoztatottak bejelentését

NÓGRÁD MEGYE

október 30. (hétfő): Balassagyarmat és környéke
október 31. (kedd): Rétság és környéke
november 2. (csütörtök): Szécsény és környéke
november 3. (péntek): Pásztó és környéke

A revizorok kereskedőknél, vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését. A héten az ellenőrök fokozottan ellenőrzik a Mindenszentekhez és a halottak napjához kapcsolódóan piacokon, közterületeken értékesítőket.

PEST MEGYE

A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a Mindenszentek ünnepe kapcsán a virágkereskedéseket 2017. október 24. és november 3. között. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

TOLNA MEGYE

2017.10.30.: Bátaszék, Tolna, Fadd
2017.10.31.: Bonyhád, Paks

VESZPRÉM MEGYE

október 30. (hétfő): Balatonfüred
október 31. (kedd): Veszprém
november 2. (csütörtök): Pápa
november 3. (péntek): Herend

A NAV munkatársai  fokozottan ellenőrzik Mindenszentekhez kapcsolódóan a virág kis- és nagykereskedőket, koszorúkészítőket, virágárusokat. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

ZALA MEGYE

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóellenőrei október 25. és november 5. között fokozott ellenőrzést végeznek a megye területén működő magánorvosi rendelőkben. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.


Folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom

2017.10.31

Folyamatosan nő a kiskereskedelmi forgalom

Folyamatosannő a kiskereskedelmi forgalom, aminek egyik oka az online pénztárgépek bevezetése lehet - mondta Csath Magdolna közgazdász szombat reggel azM1 aktuális csatornán. 
A közgazdász szerint javul az ipar teljesítménye is, ami jó hatással van az exportra. Ezzel párhuzamosan jobban teljesít a mezőgazdaság és bővül a szolgáltatások szegmense is.  
"Tehát egy kiegyensúlyozott fejlődést látok, és a kiegyensúlyozottság hozzájárul a fenntarthatósághoz" - hangsúlyozta.

Forrás: M1


Így helyezhető ki rendezvényre a pénztárgép

2017.10.31

Mi a teendő a pénztárgéppel, ha az azt használó vendéglátóhely az étterem üzemeltetése mellett kitelepülne egy rendezvényre is? Magos Zoltánné adószakértő válaszol.

Olvasónk kérdése ez volt: "Ha egy cég pénztárgéphasználatra kötelezett a vendéglátóipari egységében, de kitelepül egy rendezvényre, akkor van-e arra lehetősége, hogy a pénztárgépét kivigye a rendezvényre (mert ott várható nagyobb forgalom), és addig a vendéglátóipari egységben kézi nyugtaadással teljesítse kötelezettségét? Egy pénztárgéppel rendelkezik a társaság, a kitelepülés pedig eseti rendezvényre történne."

A 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. melléklete szerint a TEÁOR 56.1, 56.3 szerinti vendéglátási tevékenység pénztárgép köteles tevékenység. Ennek megfelelően először az adott tevékenység TEÁOR szerinti besorolását kell megállapítani.

Amennyiben  a rendezvényen történő vendéglátó tevékenység TEÁOR szerint nem sorolható a Rendelet 1. mellékletében felsorolt tevékenységek közé, úgy ott kézi nyugtaadás, illetőleg számla kiállítása megfelelő.

Ha az adott tevékenység az 1. mellékletben felsorolt kategóriákba sorolható, úgy a pénztárgéphasználati kötelezettség fennáll a rendezvény esetében is.

A pénztárgép üzembe helyezését az adóalanynak a NAV felé be kellett jelentenie, a bejelentésen jelölni kellett – többek között – a pénztárgép üzemeltetési helyét, módját, illetve, hogy a pénztárgépet állandó üzemeltetési helyen, változó telephelyen, mozgóboltban vagy tartalék pénztárgépként kívánja üzemeltetni.

A Rendelet szerint „változó telephelyen, mozgóboltban vagy mozgó szolgáltató helyen működő pénztárgépként csak hordozható pénztárgép helyezhető üzembe, illetve már működő pénztárgép üzemeltetési módja csak hordozható pénztárgép esetén változtatható meg ezen módokra.”

A pénztárgép üzemeltetője köteles a fenti adatok megváltozását az erre a célra rendszeresített nyomtatványon az adat megváltoztatásának időpontját megelőző 5. napig az állami adóhatósághoz bejelenteni. A bejelentésben meg kell jelölni az adat megváltoztatásának tervezett időpontját.

Amennyiben a pénztárgép a jelzett követelményeknek megfelel, úgy annak kihelyezése a rendezvényre lehetséges a fentiek alapján történő bejelentési kötelezettség teljesítésével.

Ha ez megtörténik, az eredeti vendéglátóipari egység sem mentesül a pénztárgéphasználati kötelezettség alól; amennyiben a pénztárgépet onnan áthelyezik, úgy annak használata alól csak úgy mentesülhet, ha minden értékesítéséről/szolgáltatásnyújtásáról számlát állít ki és az így kiállított számlák adatairól a NAV felé a tárgyhónapot követő hó 15-éig adatot szolgáltat a PTGSZLAH nyomtatványon.

Felhívom szíves figyelmét, hogy válaszom tájékoztató jellegű, konkrét választ az esettel összefüggő valamennyi dokumentum és körülmény ismeretében nyújthatunk!


Sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhelyek telepítési programja

2017.10.30

Rendkívül sikeres a tavaly indított bankkártya-elfogadóhely telepítési program, az első lépcsőben a 2017. december 31-ig vállalt 30 200 terminálnak már több mint a felét forgalomba helyezték a programban részt vevőszolgáltatók. A most meghirdetett újabb 30 ezer terminállal a közeljövőben az online pénztárgépekhez viszonyított lefedettség megközelíti majd a 80 százalékot. Az újabb elfogadóhelyek telepítésénekköltségvetési forrását a kormány már korábban biztosította - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklődésére.      


A kormányzati programot 2016 decemberében hirdették meg, a kormány2,4 milliárd forint finanszírozást biztosított 30 200 új terminálbeszerzéséhez és telepítéséhez. A kormány júliusban újabb 30 ezerbankkártya-elfogadóhely létesítésének támogatásáról döntött. A nemzetgazdasági miniszter a héten módosította a bankkártya-elfogadóterminálok számának növeléséhez nyújtott támogatásról szóló NGM rendeletet, amely a keddi Magyar Közlönyben jelent meg.
A szaktárca közölte: a program folytatása az első lépcső mintájára történik, a támogatás összege nem változik, eszközönként 80 ezer forinttámogatást nyújt a költségvetés. A szolgáltatók a második ütemben is legfeljebb 1 százalék forgalomarányos díjat számíthatnak fel. A korábban jellemző 3-5 százalékos díjtételt tehát jelentősen sikerült csökkenteni, illetve a több jogcímen kiszámlázott tételek helyébe egy fizetési kötelezettség lép.
Hozzátették, a tapasztalatok és a piaci szereplők visszajelzései alapján szükségvolt a feltételek finomhangolására. A terminálok beszerzési költségei az első ütem meghirdetését követően jelentős mértékben csökkentek, így a támogatás korábbi összegének fenntartásával a bankkártya-elfogadóterminálok telepítéséhez közvetlenül kapcsolódó költségek is elszámolhatóvá válnak akár a fenntartási időszak alatt is.
Továbbra is kizárólag olyan új eszközök beszerzése támogatható, amelyek a hazaivásárlói szokásoknak megfelelően biztosítják a modern, érintésesfizetési mód széleskörű alkalmazását. Új feltétel viszont, hogy a készüléknek alkalmasnak kell lenni közszolgáltatási díj (gáz, villanystb. számla) kártyás befizetésére a készpénzkímélő megoldások továbbitérnyerése céljából.
A szaktárca hangsúlyozta: a kormány kiemeltcélja a készpénzállomány csökkentése, a készpénzmentes fizetésimegoldások ösztönzése. A Magyarországon forgalomban levőkészpénzállomány GDP-hez viszonyított aránya mind regionális, mind uniós összevetésben kiugróan magas, az EU átlaga 8 százalék körül mozog. A magas készpénzállomány évente több százmilliárd forintnemzetgazdasági többletköltséget jelent.
A digitális korszak küszöbén kifejezetten kívánatos a rendelkezésre állóelektronikus fizetési módozatok, és az ahhoz szükséges infrastruktúralátványos szélesítése. A hazai fizetési rendszer korszerűsítésistratégiájának alapját a bankkártya-elfogadóhálózat bővítése jelenti, amely az egyik leglényegesebb előfeltétele minden további, a lakosságpénzügyi tudatosságának erősítését, illetve a gazdaság digitalizációjának elősegítését szolgáló lépésnek.
A hazaipénzforgalmi rendszerben eddig a bankkártya-elfogadóhelyek jelentették a szűk keresztmetszetet, csak minden második online pénztárgépre jutott egy POS terminál. A szaktárca szerint bebizonyosodott, hogy a hosszú ideje stagnáló bankkártya-elfogadó piac problémája hatékony államiközbeavatkozással megoldható. A bankkártya-elfogadóhálózat bővítése a gazdaságfehérítésben elért eredmények kiterjesztését is támogatja, a kártyával fizetni szándékozó polgárok kényelmét szolgálja és segíti a Magyarországra látogató nagy számú turista pénzköltését, ittenifogyasztásuk növelését is.
A program a pénzügyi tudatosság fejlesztésére irányuló nemzeti stratégia egyik alapvető pillére, és jelentősen hozzájárul a készpénzhasználattovábbi növekedésének megfékezéséhez, valamint a hazai vállalkozások, és általában a nemzetgazdaság egészének versenyképességéhez. Az elérteredmények mérföldkövet jelentenek a hazai pénzügyi infrastruktúrafejlődésében - hangsúlyozta az NGM.

Forrás: Blikk


Feleannyi adót csalunk, mint a szomszédos országok

2017.10.30

Az online korszak 2014-es bevezetése óta Magyarországon 7,2százalékponttal csökkent az áfa-adórés. Az  Európai Bizottságtanulmánya szerint sikeresek és eredményesek a kormány gazdaságfehérítőintézkedései, amelyeknek köszönhetően feleakkora az adóelkerülésMagyarországon, mint a régió országaiban - tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t. 

 A nemzetgazdasági miniszter közölte: a bizottságtanulmánya alapján a magyarországi becsült áfa-adórés - a költségvetésből kieső áfabevétel - mértéke a 2013. évi 20,9százalékról, köszönhetően az adóelkerülés visszaszorítását célzókormányzati intézkedéseknek, 13,7 százalékra csökkent 2015-ben. Ezzel az eredménnyel Magyarország fejlődése megkérdőjelezhetetlen, tavaly a harmadik, idén pedig az ötödik legnagyobb javulást érte el az EU-ban -emelte ki a tárcavezető. 

 Elmondta, hogy a javulásban kétségkívül a legnagyobb szerepet az online gazdaságfehérítő eszközök játszották. Az online pénztárgépek használata 2014. szeptember 1-jétőlkötelező. A rendszer megakadályozza a bevétel eltitkolást, hiszen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online, valós időben követi nyomon a tranzakciót. 2015. március 1-jén indult az ekáer (elektronikusközútiáruforgalom-ellenőrző rendszer) éles üzeme, amely kizárja a közutakról a csalárd adózókat, hiszen kiszűri az áruk fiktívutaztatását - részletezte a miniszter. 

Kiemelte, hogy Magyarországon feleakkora az adóelkerülés, mint a régió országaiban. A bizottság tanulmánya szerint, míg Magyarországon az adórés 13,7százalék, addig a régiós átlag 25,5 százalék - mondta Varga Mihály, megemlítve, hogy bevezetésük óta folyamatos a fokozott nemzetköziérdeklődés az online gazdaságfehérítő eszközök iránt. A Magyarországhoz történő felzárkózásban segíthet az is, hogy a magyar ekáer alapján kidolgozott lengyel SENT rendszer már 2017. május 1-jén hatályba lépett, és 2018-ban a szlovák adóhivatal is alkalmazza majd az online közúti ellenőrzés új rendszerét - tette hozzá. 

 A tárcavezető a harmadik online gazdaságfehérítő eszközről elmondta, hogy a 2018.július 1-jén debütáló e-számlázás még nagyobb csapást mérhet a magyarfeketegazdaságra. Az online számlázással az adóhivatalnak gyors és közvetlen rálátása lesz a gazdasági folyamatokra, a kockázatelemzők, évi 50 ezer milliárd forintnyi számlaforgalom adatait vizsgálva, valósidőben is ki tudják szűrni a csalárd cégeket, fiktív számlázókat, vagy a gyanús céghálókat. 

 "Bízom benne, hogy a gazdaságfehérítés mellett, az adómorál javulásának köszönhetően, 2018-ra akár 10 százalék alá is csökkenhet hazánkban az adórés mértéke" - mondta Varga Mihály. 

Brüsszel évről évre méri minden egyes tagállam esetében a vártáfabevételek és a ténylegesen beszedett összeg közötti különbséget. Ez az úgynevezett áfa-adórés, amelybe az adóelkerülés miatt elméletilegkieső költségvetési bevételeken kívül beleszámít például a fizetésképtelenség, felszámolás és egyéb tagállami sajátosságok miatt kalkulált összeg is. 

MTI 


Magyarország élen jár a feketegazdaság elleni küzdelemben

2017.10.10

Magyarország élen jár a feketegazdaság elleni küzdelemben

Az adóelkerülésről és a Google-adóról tárgyaltak az uniós pénzügyminiszterek, akik luxemburgi ülésükön egyetértenek abban, hogy a digitális cégeket is meg kell adóztatni - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden.


Magyarország élen jár a feketegazdaság elleni küzdelemben, éppen ezért megvédi az áfacsalókat eredményesen kiszűrő rendszerét, az ekáert - mondta Varga Mihály a tárca közleménye szerint az Ecofin luxemburgi ülését követően. A nemzetgazdaság miniszter ismét felhívta a figyelmet a Google-adóról szóló magyar javaslatra, amely szavai szerint nemcsak a digitális cégóriások megadóztatására, hanem a fizetendő adó behajtására is alkalmas.


Az Európai Bizottság tanulmánya szerint 2015-ben az EU-ban 152 milliárd euró (több mint 47 ezer milliárd) forgalmi adótól estek el a tagállami költségvetések - emlékeztetett Varga Mihály. Mint mondta, ebből az összegből jelentős részt lefaraghat a bizottság most ismertetett áfareform javaslata, amelynek fő célja a közösségi adószabályokat kijátszó csalások visszaszorítása. Mindezek fényében ellentmondásosnak nevezte, hogy néhány napja éppen az Európai Bizottság mondta ki a magyar fejlesztésű elektronikus közúti áruforgalmi ellenőrző rendszerről (ekáer), hogy uniós jogot sért, melynek gazdaságfehérítésében játszott kiemelkedő szerepét korábban Brüsszel is elismerte. 


Varga Mihály elmondta: a kitűzött célokat, így az áfa-rendszernek a csalásokkal szembeni ellenállóbbá tételét és egyszerűsítését támogatja Magyarország. Jelenleg a gazdasági tárca szakemberei azt vizsgálják, hogy a Bizottsági javaslat mennyiben tesz eleget ezeknek a céloknak. Az már most leszögezhető, hogy az uniós javaslat nem helyettesítheti azt a két magyar online rendszert, amelynek köszönhetően két év alatt 7,2 százalékponttal csökkent az adórés Magyarországon - mondta a tárcavezető. Az utaztatásos áfacsalásokat az ekáer-rendszer képes kiszűrni, éppúgy, ahogy a bevétel-eltitkolást üzletszerűen űzőket az online pénztárgépek. A bizottsági áfareform alkalmazásával ugyanakkor az unió más tagállamaiból érkező adatok az adóhivatali kockázatelemzésben jelentős segítséget nyújthatnak majd.


A gazdasági- és pénzügyminiszterek egyetértenek abban, hogy a digitális cégeket is meg kell adóztatni - tért ki az Ecofin ülés másik lényeges témájára Varga Mihály. Érdekesnek nevezte ugyanakkor, hogy több javaslat is éppen a bevételük alapján adóztatná meg a nagy internetes cégeket, míg korábban egy hasonló magyar szabályozást az Európai Bizottság az uniós joggal összeférhetetlennek minősített. 


Az Ecofin-tanácskozáson a pénzügyminiszterek elköszöntek távozó német kollégájuktól. Varga Mihály emlékeztetett rá, Wolfgang Schauble azon kevés német politikusok egyike, akik az elmúlt időszakban is megértéssel fordultak Magyarország és a közép-európai országok problémái felé. Az egységes Európa híveként számíthatunk rá jövőbeni felelős pozíciójában is - tette hozzá a miniszter.

Forrás: MTI / Sztárklikk


Pénztárgép átszemélyesítés ingyen!

2017.04.03

A régen várt adóügyi egység csere nélküli tulajdonos váltás végre elkezdődött!

„Bosszantó, hogy egy százezer forintos pénztárgép átíratása 95 ezer forintba kerül, érthetetlen, hogy miért nem lehet átírni, átszemélyesíteni a pénztárgépet!”

Végre ez a múlt! Sőt!

2017.04.03.-tól tesztüzemben egy héten át INGYENESEN végezzük a pénztárgép átszemélyesítéseket, így Önnek egy fillér befektetés nélkül új cégére írjuk pénztárgépét! Ettől jobb ajánlatról álmodni sem mertünk!

Ne késlekedjen, most személyesítse át pénztárgépét, mert a várható átszemélyesítési költség várhatóan 50.000 Ft + ÁFÁ-ba fog kerülni!


CashCube light pénztárgép javítás 24 óra alatt!

2017.02.03

Ami elromolhat, az el is romlik!

Bosszantó, ha nem működik pénztárgép? Szeretné, ha nem kellene heteket tölteni kézinyugta írásával?
CashCube light pénztárgép javítás 24 óra alatt!
Teljesen érthető! Ön nem azért vásárolta a pénztárgépét, hogy szervizben álljon, és cserepénztárgépet, vagy ami még rosszabb, kézinyugtát kelljen írnia.

Azonban sajnos sokszor az AEE (Adóügyi Ellenőrző Egység) romlik el, akkor csak hetek alatt orvosolható.

Cégünk mindent megtesz annak érdekében, hogy minden szerződött ügyfelünk leghamarabb használni tudják saját pénztárgépét, és ne kelljen cserepénztárgépet bérelni, vagy kézi nyugtát kitöltenie.

Számoljon utána!

Mennyi bevételtől esik el, ha a kígyózó sorok miatt a potenciális vásárlói a konkurenciához vándorolnak, mert ott gyorsabban ki tudják szolgálni őket? Egy kézi nyugtaírás tízszer több időt vesz igénybe, mintha pénztárgéppel állítaná ki! Sőt sok esetben nem elég egy nyugtát kiállítani, ugyanis a kézinyugtát áfakategóriánként kell megírni, így akár extrém helyzetben 3-4 nyugta is kiállításra kerülhet egy vásárlónak! Óriási procedúra, nagy hibalehetőség, hatalmas költség, felbecsülhetetlen vásárlóvesztés!


A PénztárgépNagyker.hu vállaja, hogy javításra leadott CashCube light pénztárgépét 24 óra alatt megjavítja, bármi legyen a hibája!*


Ne bízza garázsszervizekre a javítást, válasszon profi pénztárgépszervizt!

*(beázás, összetörés, külső beavatkozás, telekommunikációs fizetés elmaradása miatti letiltás kivételével)


Nincs tovább 50.000 támogatás

2017.01.01

Tájékoztatjuk tisztelt vásárlóinkat, hogy az állami támogatás 2016.12.31 23:59 -ig lehetett igénybe venni.

2017.01.01-től listaáron vásárolhatnak pénztárgépet.
Készletről tudjuk adni:
- CashCube Light pénztárgépet,
- CashCube Mini pénztárgépet

Az általunk forgalmazott többi típusnak jelenleg nincs engedélye, így értékesíteni nem tudjuk.

Megértésüket köszönjük!

Csak a december 31-ig üzembehelyezett pénztárgépek után jár a támogatás

2016.12.14

Mintegy 20 ezer vállalkozás pénztárgépbeszerzéséhez nyújt segítséget a kormány. A kasszánként 50 ezer forintos állami támogatás igénybevételének egyik legfontosabb feltétele a kassza 2016. december 31-ig történő üzembehelyezése. Az újonnan kötelezett vállalkozások már hat pénztárgéptípusból választhatnak.

Az állami támogatás összege kasszánként 50 ezer forint, amelyet a vállalkozások legfeljebb öt pénztárgépre vehetnek igénybe akkor, ha 2016. december 31-ig üzembe is helyezik a megvásárolt online kasszát.

Az érintettek már hat pénztárgéptípusból választhatnak, amelyből három hordozható kassza. Azoknak a vállalkozásoknak, akik nem állandó üzemeltetési helyen nyújtják szolgáltatásukat, - mint például a taxisok - GPS-sel ellátott, hordozható pénztárgépet kell beszerezniük.

A vállalkozók több mint kétharmada már kért is – a kassza használatához szükséges – ún. üzembehelyezési kódot az adóhivataltól. Ez a kód a támogatási jogosultságot is igazolja, ezért a pénztárgép megvásárlásakor ezt kell bemutatni. Az értékesítő ugyanis ezzel a kóddal helyezi üzembe a kasszát, és ez alapján vonja le a vételárból az 50 ezer forintos támogatás összegét.

2017. január 1-jétől tíz új tevékenységi körben lesz kötelező pénztárgépet használni. Az 50 ezer forintos állami támogatás jár a gépjármű-javítási, karbantartási tevékenységet; a gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; a motorkerékpár, alkatrész kereskedelmét, javítását; a plasztikai sebészeti tevékenységet; a diszkó, táncterem működtetését; a textil, szőrme mosását, tisztítását, vegytisztítását, vasalását végzőknek, illetve a masszőröknek, fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.

A költségvetés mellett az érintett szektorok tisztességes szereplőinek érdekét védi az online pénztárgép, a gazdaságfehérítés leghatékonyabb eszköze, amely az EKÁER-rel együtt két év alatt több mint 420 milliárd forintot hozott a költségvetésnek.

(Nemzetgazdasági Minisztérium)


Ismét 50 ezer állami támogatás pénztárgépekre

2016.11.17

November 24-től igényelhető az állami támogatás pénztárgépvásárláshoz

2017. január 1-jétől tíz új tevékenységi körben lesz kötelező pénztárgépet használni. A változással érintett vállalkozások 2016. november 24-től igényelhetnek állami támogatást a pénztárgép megvásárlásához-– az erről szóló NGM rendeletet november 15-én hirdették ki.

A támogatás összege pénztárgépenként 50 ezer forint, és akár 5 (öt) pénztárgép megvásárlásához is kérhető (vagyis összesen 5×50 ezer=250 ezer forint értékben). A támogatás feltétele, hogy a pénztárgép megfeleljen a legújabb követelményeknek, azaz a 9/2016. (III. 25.) NGM rendeletnek, és 2016. december 31-ig üzembe helyezzék. [Támogatás nem minden online pénztárgépre jár, csak azokra, amelyek a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) szerint megfelelnek a 9/2016. (III. 25.) NGM rendeletnek. Ezek listája ide kattintva érhető el.]

A támogatást – a pénztárgép üzembe helyezéséhez szükséges kóddal együtt – a PTGREG nyomtatványon, ügyfélkapun keresztül kell igényelni. 

Az igénylést követő 5 napon belül megkapja az üzembehelyezési kódot, egyúttal értesítjük a támogatási igény elfogadásáról vagy elutasításáról is. A kapott kódot ki kell nyomtatni, és azt a pénztárgép megvásárlásakor át kell adni az értékesítőnek. Az értékesítő ezzel a kóddal helyezi üzembe a pénztárgépet, valamint, ha Ön támogatásra is jogosult, az értékesítő ez alapján a kód alapján fogja levonni az 50 ezer forintot a vételárból (feltéve, hogy az üzembe helyezésre 2016. december 31-ig sor kerül). (Az elektronikus bevallásra nem kötelezettek postán is beküldhetik a PTGREG nyomtatványt, ez esetben a NAV is postai úton, 8 napon belül küldi meg a kódot.)

 

Kapcsolódó anyagok:

Támogatott pénztárgépek listája 
PTGREG nyomtatvány 
Pénztárgép üzembe helyezési kódok


Tájékoztató a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére 2017. január 1-jétől kötelezett adózónak az online pénztárgép beszerzéséhez n

2016.11.08

Tájékoztató a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére 2017. január 1-jétől kötelezett adózónak az online pénztárgép beszerzéséhez nyújtott támogatásról
2016. november 15-én a Magyar Közlöny 176. számában – 2016. november 16-ai hatályba lépéssel – megjelent a nyugtaadási kötelezettség pénztárgéppel való teljesítésére 2017. január 1-jétől kötelezett adózónak az online pénztárgép beszerzéséhez nyújtott támogatásról szóló 39/2016. (XI. 15.) NGM rendelet (a továbbiakban: Rendelet).
I. Támogatásra jogosultak (Rendelet 6. § (1)-(2) bekezdés)
A támogatást a pénztárgépek műszaki követelményeiről, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek forgalmazásáról, használatáról és szervizeléséről, valamint a pénztárgéppel rögzített adatok adóhatóság felé történő szolgáltatásáról szóló 48/2013. (XI. 15.) NGM rendelet 1. melléklete alapján 2017. január 1-jétől online pénztárgép használatára kötelezett adózó igényelheti, amennyiben a pénztárgépet 2016. december 31-ig üzembe helyezi.
(Arra vonatkozóan, hogy 2017. január 1-jétől ki kötelezett online pénztárgép használatára, a NAV honlapján „Tájékoztató az online pénztárgép használatára kötelezett adóalanyi kör bővüléséről és az ezzel kapcsolatos teendőkről” címmel megjelent anyag ad tájékoztatást.)
II. Támogatásra való jogosultság feltételei (Rendelet 4. §, 5. § (1)-(4), 8. § (1)-(3) bekezdés, 11. §, 22-24. §)
A vissza nem térítendő támogatás olyan pénztárgép beszerzéséhez nyújtható, amely rendelkezik – a 9/2016. (III. 25.) NGM rendeletben meghatározott – új műszaki követelményeknek való megfelelést igazoló forgalmazási engedéllyel.
1. A támogatásra az üzemeltető abban az esetben jogosult, ha
a) a 2015. adóévben legfeljebb 500 millió forint nettó árbevételt ért el, vagy tevékenységét 2016. január 1-jét követően kezdte meg,
b) a támogatás iránti kérelem (a továbbiakban: kérelem) benyújtásának időpontjában az adózás rendjéről szóló törvény alapján megbízható adózónak minősül, vagy
ba) rendelkezik adószámmal és nem áll adószám-felfüggesztés hatálya alatt,
bb) nem áll végelszámolási-, felszámolási-, csőd- vagy kényszertörlési eljárás hatálya alatt,
bc) nem rendelkezik az állami adó- és vámhatóságnál nyilvántartott, az állami adó- és vámhatóság által nyilvántartott túlfizetés összegével csökkentett, 180 napon keresztül folyamatosan fennálló 1 millió forintot meghaladó adó- és vámtartozással, kivéve, ha arra az állami adó- és vámhatóság részletfizetést vagy fizetési halasztást engedélyezett,
bd) nem rendelkezik munkáltatóként, kifizetőként levont adó tekintetében 10 ezer forintot meghaladó adótartozással, és
be) tevékenységét nem szünetelteti, és
c) a kérelem benyújtását megelőző 5 naptári éven belül az állami adó- és vámhatóság számla, egyszerűsített számla, nyugta-kibocsátási kötelezettség két éven belüli ismételt elmulasztása, vagy be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt jogerősen mulasztási bírságot nem állapított meg terhére.
2. A támogatás csekély összegű (de minimis) támogatásnak minősül, amelyet
2
- a csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 1407/2013/EU rendelet [általános de minimis rendelet],
- a mezőgazdasági ágazatban nyújtott csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 1408/2013/EU rendelet [mezőgazdasági de minimis rendelet] és
- a halászati és akvakultúra- ágazatban nyújtott csekély összegű támogatásokra való alkalmazásáról szóló 717/2014/EU rendelet [halászati de minimis rendelet]
szerinti előírásokkal összhangban lehet igényelni, kivéve, ha a kérelmező a támogatást kizárólag olyan tevékenységhez használja, amely nem gazdasági tevékenység.
Ez jelenti egyrészt azt, hogy támogatás csak olyan tevékenységhez vehető igénybe, amelyet a de minimis rendeletek nem zárnak ki, másrészt jelenti azt is, hogy támogatás az üzemeltetőt csak a de minimis rendeletekben meghatározott küszöbértékig illeti meg.
A de minimis támogatások bruttó támogatástartalma a pénzügyi időszak alatt nem haladhatja meg,
– ha a támogatást az üzemeltető az általános de minimis rendelet hatálya alá tartozó tevékenységéhez igényli, a 200 ezer eurót, a kereskedelmi fuvarozás terén működő vállalakozásnál pedig a 100 ezer eurót,
– ha a támogatást az üzemeltető a mezőgazdasági de minimis rendelet hatálya alá tartozó tevékenységéhez igényli, a 15 ezer eurót (egyéni keret), azzal, hogy a rendelkezésre álló tagállami keret sem léphető túl,
– ha a támogatást az üzemeltető a halászati de minimis rendelet hatálya alá tartozó tevékenységéhez igényli, a 30 ezer eurót (egyéni keret), azzal, hogy a rendelkezésre álló tagállami keret sem léphető túl.
Fenti küszöbértékeket nem vállalkozásonként kell számítani, hanem az egy és ugyanazon vállalkozásokra együttesen kell meghatározni.
Ha a Rendelet keretében igényelt támogatás az üzemeltető által igénybe vett más csekély összegű (de minimis) támogatásokkal együttesen meghaladja a vonatkozó európai uniós jogi aktusokban meghatározott küszöbértékeket, akkor a támogatási igény ezen küszöbértékek nagyságáig érvényesíthető.
A forintban meghatározott összegek euróra történő átszámításánál a Rendelet kihirdetésének napján érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett, két tizedes jegy pontossággal meghatározott devizaárfolyam alkalmazandó (2016. november 15-én 1 Euro = 309,95 forint).
Az állami adó- és vámhatóság a támogatásra való jogosultság feltételeinek fennállását az általa nyilvántartott adatok alapján ellenőrzi.
Figyelem! Mozgóbolt vagy mozgó szolgáltató helyen működő üzemeltető kizárólag – az új műszaki követelményeknek megfelelő – hordozható pénztárgép üzembe helyezése esetén jogosult támogatásra.
III. Támogatás mértéke (Rendelet 5. § (5) bekezdés, 7. §)
A támogatás mértéke pénztárgépenként 50 ezer forint. Az üzemeltető legfeljebb öt darab pénztárgép beszerzéséhez igényelhet támogatást.
A támogatáshoz kapcsolódóan előleg nem folyósítható.
3
IV. Támogatás igénybevételére jogosító egyedi kód iránti kérelem (Rendelet 6. § (3) bekezdés, 10. §, 26. §)
A támogatás igénybevételére jogosító egyedi kód (mely egyben a pénztárgép üzembe helyezési kódja is) az állami adó- és vámhatóságtól a PTGREG adatlapon igényelhető. Az adatlapot az elektronikus bevallás benyújtására kötelezett üzemeltetők elektronikusan kötelesek benyújtani, egyéb esetben az adatlap papír alapon is benyújtható az illetékes adó- és vámigazgatósághoz.
A PTGREG adatlap és kitöltési útmutatója a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes honlapjáról (http://www.nav.gov.hu  Letöltések  Nyomtatványkitöltő programok  Egyszerű keresés/Összetett keresés) letölthető.
A támogatás igénybevételére jogosító egyedi kód iránti kérelem legkorábban 2016. november 24-én nyújtható be. A támogatás csak a 2016. december 31-ig üzembe helyezett pénztárgépek után kérhető.
A kérelemben nyilatkozni kell:
 a folyó pénzügyi évben és az azt megelőző két pénzügyi évben az üzemeltető részére odaítélt valamennyi csekély összegű (de minimis) támogatás támogatástartalmáról,
 arról, hogy az üzemeltető hozzájárul ahhoz, hogy a támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot a pénztárgép értékesítője (a továbbiakban: eladó) az állami adó- és vámhatóság internetes oldalán elérhető elektronikus lekérdező felületen keresztül leellenőrizze,
 arról, ha a támogatást az 1408/2013/EU vagy a 717/2014/EU bizottsági rendelet hatálya alá tartozó tevékenységéhez igényli,
 amennyiben fenti két bizottsági rendelet hatálya alá tartozik, akkor arról is, hogy ezen rendeletek hatálya alá tartozó csekély összegű (de minimis) támogatásokra vonatkozó szabad de minimis keret ellenőrzéséhez szükséges adatok beszerzése érdekében, valamint az Art. 11/A. §-a szerinti nyilvántartás működtetése céljából hozzájárul a nevére, adószámára, az állami (de minimis) támogatás összegére és az állami (de minimis) támogatás kiutalásának időpontjára vonatkozó adatainak a nyilvántartást vezető szerv részére történő átadásához.
A kérelemben fel kell tüntetni:
 a támogatásra jogosult üzemeltető azonosító adatait (nevét vagy elnevezését, székhelyét, adószámát, valamint, amennyiben a kérelmező a támogatást mezőgazdasági termékek elsődleges termeléséhez, illetve halászati és akvakultúra termékek előállításához, feldolgozásához vagy forgalmazásához igényli, úgy a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény szerinti ügyfél-azonosítót),
 a pénztárgép üzemeltetési helyére vonatkozó adatokat (a pénztárgép üzemeltetési helyét és módját, a pénztárgép üzemeltetési helye szerinti üzlet nevét, az üzlet TEÁOR szerinti tevékenységét).
V. Támogatás igénylésére jogosító egyedi kód kiadása (Rendelet 12. §, 14. §)
Az állami adó- és vámhatóság az üzemeltető kérelme alapján – pénztárgépenként – megküldi a támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot, amely egyben a pénztárgép üzembe helyezési kódja is.
4
A támogatás igénylésére jogosító egyedi kód
 a kérelem elektronikus úton történt megküldése esetén a beérkezéstől számított 5 napon belül a kérelmet benyújtó elektronikus tárhelyére,
 a kérelem postai úton történő megküldése esetén pedig a beérkezéstől számított 8 napon belül postai úton kerül megküldésre.
Az állami adó- és vámhatóság a támogatás igénylésére jogosító kód megküldésével egyidejűleg – pénztárgépenként – közli az üzemeltetőt megillető támogatás összegét is.
Az üzemeltető a megküldött értesítést a pénztárgép beszerzésekor a pénztárgép értékesítőjének átadja, aki azt, valamint az AP számot rögzíti a pénztárgépben. Ezt követően az adóügyi ellenőrző egység kapcsolatba lép a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerverével, amely válaszüzenettel üzembe helyezi a pénztárgépet.
Figyelem! Fontos, hogy az üzemeltető az elektronikus tárhelyére beérkezett támogatás igénylésére jogosító egyedi kódot kinyomtassa, vagy egyéb módon eltárolja. Továbbá a kinyomtatott, illetve postai úton kapott példányt az üzemeltető gondosan őrizze meg annak érdekében, hogy azt a pénztárgép beszerzésekor az eladó részére át tudja adni.
A pénztárgépek beszerzéséhez kapcsolódó támogatás a pénztárgép üzemeltetőjénél a következők szerint érvényesül: az eladó a pénztárgép értékesítésekor a támogatás igénylésére jogosító egyedi kód érvényességét az állami adó- és vámhatóság internetes honlapján elérhető elektronikus lekérdező felületen keresztül ellenőrzi és az érvényes kóddal rendelkező üzemeltető részére a pénztárgépet az állami adó- és vámhatóság által közölt támogatás összegével csökkentett vételáron értékesíti.
VI. Támogatás iránti kérelem elutasítása (Rendelet 13. §(1)-(3) bekezdés)
Az állami adó- és vámhatóság az üzemeltető által benyújtott kérelmet elutasítja, amennyiben
– az üzemeltető a támogatás elbírálásához szükséges nyilatkozatokat nem teszi meg,
– az üzemeltető nem felel meg a támogatásra való jogosultság feltételeinek,
– a folyó pénzügyi évben és az azt megelőző két pénzügyi évben igénybe vett csekély összegű (de minimis) támogatás összege az európai uniós jogi aktusokban meghatározott küszöbértéket elérte,
– a nyilvántartást vezető szerv adó- és vámhatóság részére adott tájékoztatása szerint a mezőgazdasági vagy a halászati de minimis támogatásra rendelkezésre álló tagállami keret kimerült.
A kérelem elutasítása esetén az állami adó- és vámhatóság kizárólag a támogatás tartalom nélküli üzembe helyezési kódot küldi meg az üzemeltető részére. Erre legkésőbb az elutasításról szóló döntés megküldésével egyidejűleg kerülhet sor.
VII. Támogatás kiutalása (Rendelet 13. § (4) bekezdés, 18. §)
A támogatás kiutalása a pénztárgép eladója részére történik. Az eladó a támogatás kiutalását a csökkentett vételáron értékesített és legkésőbb 2016. december 31-ig üzembe helyezett pénztárgépek után, a 1611 számú bevallási nyomtatványon benyújtott kérelmében igényelheti (a bevallási nyomtatványok a NAV internetes honlapjáról letölthetők).
5
A támogatás kiutalása iránti igény legkorábban 2016. november 24-étől nyújtható be az állami adó- és vámhatósághoz. A kiutalási igények benyújtásának végső határideje 2017. március 31-e, mely határidő jogvesztő, elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.
A 1611-es számú bevallás 06-os lapján az eladónak az üzemeltető adatain túl fel kell tüntetnie az eladónál érvényesített, a támogatás igénybevételére jogosító egyedi kódot és az igényelt támogatás összegét is, azzal, hogy az adott pénztárgépre megítélt támogatás kizárólag egy összegben igényelhető, továbbá a 351 adónemkódú „Online Pénztárgép beszerzés” támogatás esetén minden esetben rendelkezni kell a teljes összeg kiutalásáról/átvezetéséről. Az igényelt támogatás nem tartható a számlán. A támogatáshoz kapcsolódóan előleg nem folyósítható.
A támogatást az állami adó- és vámhatóság a bevallás beérkezésétől számított 21 napon belül kiutalja, vagy határozatot hoz a támogatás kiutalásának/átvezetésének elutasításáról. A kérelem elbírálása során az állami adó- és vámhatóság vizsgálja a támogatásra való jogosultság feltételeinek fennállását és a határidők betartását. Továbbá a kérelmezőt felhívhatja a számla eredeti példányának bemutatására.
Az állami adó- és vámhatóság a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ha annak előterjesztésére 2017. március 31-ét követően került sor, vagy az érintett pénztárgép üzembe helyezésére 2016. december 31-ét követően került sor.
Amennyiben a támogatásra irányuló kérelmet az állami adó- és vámhatóság elutasítja és az üzemeltető az elutasító döntéssel szemben jogorvoslattal él, majd a jogorvoslati eljárás eredményeként megállapítást nyer, hogy az üzemeltető a támogatás igénylésére jogosult, úgy a támogatás összegét az állami adó- és vámhatóság közvetlenül az üzemeltető részére folyósítja. A támogatás esedékessége ebben az esetben a határozat jogerőre emelkedésének a napja.
VIII. A támogatás elszámolása (Rendelet 15-17. §)
Az eladó a pénztárgép (támogatással nem csökkentett) eladási áráról állítja ki a számlát. A számla alapján fizetendő eladási árból az állami adó- és vámhatóság által közölt támogatásnak megfelelő összeg beszámítással kerül rendezésre, az eladási árból fennmaradó összeg az üzemeltető által pénzeszközzel vagy egyéb módon rendezendő.
1. Üzemeltetőnél
Az üzemeltetőnél a számla szerinti – levonható előzetesen felszámított általános forgalmi adót nem tartalmazó, támogatással nem csökkentett – vételárat kell a pénztárgép számviteli törvény szerinti bekerülési értékének meghatározásakor figyelembe venni, a támogatás összegét fejlesztési célra kapott támogatásként (követelésként és bevételként) kell elszámolni. A támogatás elszámolásából eredő követelés eladóra engedményezett követelésnek minősül, amelyet a pénztárgép eladási árának kiegyenlítéseként, az üzemeltetőnek a pénztárgép beszerzéséből származó, a pénztárgép vételárának összegében fennálló kötelezettségébe kell beszámítani.
Egyéni vállalkozó üzemeltető esetében a támogatás összegét költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatásnak kell tekinteni, a támogatással összefüggésben a bevételt és a költséget a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 19. §-ának rendelkezései szerint kell megállapítani.
2. Eladónál
6
Az eladó a pénztárgép támogatással nem csökkentett – általános forgalmi adót nem tartalmazó – eladási árát az értékesítés nettó árbevételeként számolja el. Az eladónak a támogatás összegét a pénztárgép számla szerinti eladási árának részbeni kiegyenlítéseként kell figyelembe vennie. A figyelembe vételre beszámítás útján kerül sor, azaz az eladónak az üzemeltető által az eladóra engedményezett követelés átvétele miatti kötelezettségét a pénztárgép értékesítéséből származó, a pénztárgép eladási árának összegében fennálló követelésébe kell beszámítani.
IX. Támogatás igénybevétele a támogatás igénybevételére nem jogosító egyedi kóddal üzembe helyezett pénztárgépek esetén (Rendelet 19. §)
Ha a pénztárgép üzembe helyezésére nem támogatás igénybevételére jogosító egyedi kóddal került sor, a támogatást az üzemeltető az üzembe helyezett pénztárgép után, az illetékes adó- és vámigazgatósághoz benyújtott „Online Pénztárgép támogatás egyedi kiutalási kérelem” nyomtatványon igényelheti. (A nyomtatvány a NAV internetes honlapjáról letölthető.)
A kérelem benyújtására csak a 2016. november 24-ét megelőzően benyújtott PTGREG adatlap alapján kiadott üzembe helyezési kóddal üzembe helyezett pénztárgép esetén van lehetőség.
A kérelmet az állami adó- és vámhatóság annak beérkezésétől számított 21 napon belül határozattal bírálja el. Az eljárás során az állami adó- és vámhatóság vizsgálja a támogatás igénybevételéhez szükséges feltételek fennállását, továbbá a kérelmezőt felhívhatja a számla eredeti példányának bemutatására.
Az állami adó- és vámhatóság a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ha annak előterjesztésére 2017. március 31-ét követően került sor, vagy az érintett pénztárgép üzembe helyezésére 2016. december 31-ét követően került sor.
X. A támogatás igénylésekor elkövetett hiba orvoslása (Rendelet 20. §)
Amennyiben a támogatásra jogosító üzembe helyezési kóddal rendelkező üzemeltető a pénztárgép üzembe helyezésekor tévedésből nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kódot adta át az eladó részére vagy az eladó tévedésből nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kódot használta fel a pénztárgép üzembe helyezésekor, úgy az állami adó- és vámhatóság „Online Pénztárgép támogatás egyedi kiutalási kérelem” nyomtatványon benyújtott külön kérelemre utalja ki a támogatás összegét.
1. Amennyiben az üzemeltető részére az eladó a fentiekben meghatározott okból a pénztárgépet támogatással nem csökkentett, teljes vételáron értékesítette, úgy az üzemeltető a támogatás összegének kiutalását az állami adó- és vámhatósághoz benyújtott kérelemmel igényelheti. A kérelemhez csatolni kell a támogatásra jogosító, fel nem használt üzembe helyezési kódról kiadott igazolást, a felhasznált üzembe helyezési kódról kiadott igazolást, valamint az értékesítésről kibocsátott számla másolatát.
2. Amennyiben az üzemeltető részére az eladó annak ellenére, hogy a pénztárgép üzembe helyezésekor nem a támogatásra jogosító üzembe helyezési kódot használta fel, a pénztárgépet támogatással csökkentett vételáron értékesítette, úgy a támogatás összegének kiutalását az eladó az állami adó- és vámhatósághoz benyújtott kérelemmel igényelheti. A kérelemhez csatolni kell a támogatásra jogosító, fel nem használt üzembe helyezési kódról kiadott igazolást, a felhasznált üzembe helyezési kódról kiadott igazolást, valamint az értékesítésről kibocsátott számla másolatát.
7
Fenti kérelmeket az állami adó- és vámhatóság a kérelem beérkezésétől számított 21 napon belül határozattal bírálja el. Az állami adó- és vámhatóság a kérelem elbírálása során vizsgálja a támogatásra való jogosultság feltételeinek fennállását. Az eljárás során az állami adó- és vámhatóság a kérelmezőt a számla eredeti példányának bemutatására felhívhatja.
Az állami adó- és vámhatóság a kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja, ha annak előterjesztésére 2017. március 31-ét követően került sor, vagy az érintett pénztárgép üzembe helyezésére 2016. december 31-ét követően került sor.
Az állami adó- és vámhatóság a támogatás összegét a határozat jogerőre emelkedésétől számított 15 napon belül utalja ki a kérelmező részére.
XI. Támogatás jogszerű igénybevételének utólagos ellenőrzése (Rendelet 21. §)
Az állami adó- és vámhatóság a támogatás igénybevételének jogszerűségét az üzemeltetőnél, valamint az eladónál az adózás rendjéről szóló törvény szerinti adóellenőrzés keretében utólag is vizsgálhatja.
Amennyiben az állami adó- és vámhatóság megállapítja, hogy az üzemeltető a támogatásra nem jogosult, és a részére kiadott igazolás alapján az eladó támogatás kiutalását kérte, úgy a támogatás jogosulatlan igénybevételét és annak jogkövetkezményeit az üzemeltető terhére állapítja meg.
Amennyiben az állami adó- és vámhatóság megállapítja, hogy a támogatás kiutalását kérő eladó az adott igazoláshoz kapcsolódóan pénztárgép értékesítést ténylegesen nem végzett, vagy az általa értékesített pénztárgép nem felel meg a Rendeletben foglalt követelményeknek, úgy a támogatás jogosulatlan igénybevételét és annak jogkövetkezményeit a támogatás kiutalását kérő eladó terhére állapítja meg.
Az üzemeltetőnek és az eladónak a támogatáshoz kapcsolódó iratokat az odaítélést követő 10 évig meg kell őriznie és az állami adó- és vámhatóság felhívására köteles azokat bemutatni.
XII. Fontos határidők
 2016. december 31.
Az online pénztárgép üzembe helyezésének végső határideje.
 2016. november 24.
A támogatás igénybevételére jogosító egyedi kód iránti kérelem üzemeltető általi benyújtásának legkorábbi időpontja.
A támogatás kiutalására irányuló kérelmet az eladó az állami adó- és vámhatósághoz legkorábban ettől az időponttól nyújthatja be.
 2017. március 31.
A támogatás iránti kérelem üzemeltető általi benyújtásának végső határideje, mely határidő jogvesztő, elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.
8
A támogatás kiutalására irányuló kérelmet az eladó az állami adó- és vámhatósághoz legkésőbb eddig az időpontig nyújthatja be, mely határidő jogvesztő, elmulasztása esetén igazolási kérelem előterjesztésének nincs helye.
Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Csak 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online pénztárgép használata

2016.10.04

Csak 2017. január 1-jétől lesz kötelező az online pénztárgép használata

A Magyar Közlöny 2016. szeptember 27-ei számában megjelent a pénztárgépes rendelet módosítása, mely szerint valamennyi pénztárgép használatára újonnan kötelezettnek január 1-jétől kell online pénztárgépet üzemeltetnie.

Tehát az alábbi tevékenységet folytató adóalanyok termékértékesítésükről, illetve szolgáltatásnyújtásukról 2017. január 1-jétől nyugtát kizárólag online pénztárgéppel bocsáthatnak ki.

• 45.20 szerinti gépjárműjavítási, -karbantartási tevékenység

• 45.32 szerinti gépjárműalkatrész kiskereskedelmi tevékenység

• 45.40 szerinti motorkerékpár, -alkatrész kiskereskedelmi, javítási, karbantartási tevékenység

• 49.32 szerinti taxis személyszállítási tevékenység

• 66.12 szerinti értékpapír-, árutőzsdei ügynöki tevékenységből kizárólag a pénzváltási tevékenység

• 86.10 szerinti fekvőbeteg-ellátási tevékenységből kizárólag a plasztikai sebészeti tevékenység

• 93.13 szerinti testedzési szolgáltatási tevékenység

• 93.29 szerinti máshova nem sorolt egyéb szórakoztatási, szabadidős tevékenységből a kizárólag tánctermi, diszkó működtetési tevékenység

• 96.01 szerinti textil, szőrme mosási, tisztítási tevékenységből kizárólag mindenfajta ruházat (beleértve a szőrmét) és textil géppel, kézzel mosási és vegytisztítási, vasalási tevékenység

• 96.04 szerinti fizikai közérzetet javító szolgáltatási tevékenység (pl. szaunák, szoláriumok, masszázsszalonok)

2017. január 1-jét követően kizárólag az új műszaki követelményeknek megfelelő (átszemélyesítésre is alkalmas) pénztárgép helyezhető üzembe.

Ahhoz, hogy a korábban engedélyezett pénztárgépek megfeleljenek az új műszaki követelményeknek, a forgalmazónak szoftverfrissítést kell a pénztárgépeken végrehajtania. Az ehhez szükséges forgalmazási engedély módosítás iránti kérelmet 2017. április 30-ig kell benyújtani az engedélyező hatósághoz.


Szeretne pénztárgépére plusz 3 év garanciát?

2015.05.13

Online pénztárgép plusz 3 év garanciával

Fél a meghibásodásoktól, esetleg az ismerettségében több mindenkinek tönkrement a pénztárgépe? Ne kockáztasson, kössön rá biztosítást! 3 évre mindössze 17.500 Ft egyszeri díjért nyugodtan aludhat, nem lesz baj a pénztárgépével. Szeretné megkötni? Látogasson el a penztargepgarancia.hu oldalra, ahol minden információt megtalál! Utólag könnyű okosnak lenni! Aki nem köti, megbánja! Sajnos az online pénztárgépek megbízhatatlanok, bármikor tönkremehetnek! Kösse meg pénztárgépére a kiterjesztett garanciát! Pénztárgép garancia 3 évre 17.500 Ft-ért!

Szigorodik a pénztárgép használatára vonatkozó szabályozás Január 1-től

2014.12.19

Szigorodik a pénztárgép használatára vonatkozó szabályozás Január 1-jétől a pénztárgép használatára kötelezett összes adózó elektronikusan szolgáltat adatot. Akár 500 ezer forint is lehet a céges mulasztási bírság 2015-ben már egyáltalán nem lehet használni a hagyományos pénztárgépeket Már 2014-ben életbe lépett az a rendelkezés, mely szerint valamennyi pénztárgép használatra kötelezett adóalany, aki bizonylatadási kötelezettségét pénztárgépnyugta helyett számla kibocsátásával helyettesíti, kötelezett az általa kibocsátott számlákra vonatkozóan adatot szolgáltatnia a NAV felé. Azonban bizonyos feltételeknek megfelelő vállalkozói kör türelmi időszakot kapott, ez azonban 2015-től lejár. Így január 1-től már minden vállalkozás, aki online pénztárgép használatára kötelezett, azonban nyugtaadási kötelezettségének számlakibocsátással tesz eleget, kötelező a NAV fele adatot szolgáltatnia. – hívja fel az érintettek figyelmét a MAZARS. A vezető könyvvizsgáló és adótanácsadó cég hozzáteszi: 2014 végéig le kell lecserélniük a hagyományos pénztárgépeket azoknak a cégeknek is, amelyek pénztárgép használatára nem kötelezettek. 2015. január 1-jétől minden pénztárgép használatára kötelezett vállalkozás, akibizonylatadási kötelezettségétonline pénztárgépes nyugtaadás helyettszámla kibocsátásával teljesíti, köteles a kibocsátott számlákról havonta, elektronikusan adatot szolgáltatniaz adóhatóságnak – derül ki a MAZARS legfrissebb jelentéséből. A vezető adótanácsadó cég arra is figyelmeztet, hogy ez a változásérvényes azokra is, akik az adatszolgáltatási kötelezettség alól korábban mentesültek.Tehát azokra a vállalkozásokra is, amelyek már azonline pénztárgépek bevezetése előttis kizárólag számlaadással tettek elegetnyugtaadási kötelezettségüknek. „Ennek értelmében 2015 elejétől minden pénztárgéphasználatra kötelezett adóalanynak, aki ma még számlaadással teljesíti nyugtakibocsátási kötelezettségét,speciális adatszolgáltatási kötelezettsége keletkezik”– magyarázza Nyári Zsolt, a MAZARS szenior adómenedzsere. Az adózónak akibocsátott számlák adatait havonta, a tárgyhónapotkövető hónap 15. napjáigelektronikusankell beküldenie a NAV-nak úgy, hogy aszámla kelte, a számla sorszáma, a vevő neve, a vevő címe és az ellenérték forgalmi adót is tartalmazó összege(áfamentesség esetén az ellenérték összege)minden esetbenszerepeljen rajta.Az adatbejelentést – aszámlakibocsátás időpontját mint rendező elvetfigyelembe véve – napi bontásban kell elkészíteni. Az adatszolgáltatási kötelezettség csak a2014. december 31. után (vagyis a 2015. január 1-jétől) kibocsátott számlákra vonatkozik. forrás: index.hu

Figyelem! 2015. január 1-jétől változik a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettsége

2014.12.19

Figyelem! 2015. január 1-jétől változik a pénztárgép használatra kötelezett adóalany számlakibocsátáshoz kapcsolódó adatszolgáltatási kötelezettsége Az adóalany 2015. január 1-jétől adatszolgáltatási kötelezettségének pénztárgép használatra kötelezett tevékenysége tekintetében olyan módon köteles eleget tenni, hogy az e tevékenységéhez kapcsolódóan kibocsátott számlák keltét, sorszámát, a vevő nevét és címét, továbbá az ellenérték adót is tartalmazó összegét, adómentesség esetén az ellenérték összegét a számla kibocsátásának keltét alapul véve, naponkénti bontásban, havonta, a tárgyhónapot követő hónap 15. napjáig, elektronikus úton (PTGSZLAH adatlapon) megküldi az állami adóhatóságnak. Az adatszolgáltatási kötelezettséget azon számlák vonatkozásában kell először alkalmazni, amelyek kibocsátása 2014. december 31-ét követően történik. Tehát 2015. január 1-jétől kezdődően valamennyi pénztárgép használatra kötelezett olyan adóalany, aki/amely bizonylatadási kötelezettségét online pénztárgéppel történő nyugtaadás helyett számla kibocsátásával teljesíti (ideértve azokat is, akik korábban mentesültek az adatszolgáltatási kötelezettség alól), köteles az általa e tevékenységhez kapcsolódóan kibocsátott valamennyi számláról adatszolgáltatást teljesíteni az adóhatóság felé. Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Online pénztárgépre élettartam garancia

2014.11.05

Pénztárgép szerviz ingyen Ön is hallott róla, hogy sok baj van a pénztárgépekkel? Fél attól, hogy egy esetleges javítás mennyibe fog kerülni amikor lejár a garancia? Szinte hetente kell szervizbe hordani a pénztárgépet? Nincs egyedül ezzel! Sajnos sok baj van a pénztárgépekkel, hibátlan pénztárgépek egy jó darabig nem lesznek, de legalább a javítás nem fog pénzbe kerülni!

Online pénztárgépeknek egy egy javítási költsége akár 100.000 Ft + ÁFA is lehet!

Kerülje el a váratlan kiadásokat. Amit tudunk ajánlani:
  • Ingyenes kiszállás Budapest területére
  • Ingyenes javítási díj
  • Ingyenes alkatrész biztosítás
  • Ingyenes cserepénztárgép biztosítás
  • Ingyenes éves felülvizsgálat
A pénztárgép 11 hónapos koráig igényelhető, havi díjas konstrukcióban. Díja 5.000 Ft + ÁFA / hónap / pénztárgép havi fizetéssel, Díja 3.500 Ft + ÁFA / hónap / pénztárgép  éves fizetéssel

Kötelező éves felülvizsgálat

2014.11.05

A NAV közleményben adta ki az éves felülvizsgálat követelményeit. Minden online pénztárgépet minden évben (az üzembe helyezés évfordulójakor) kötelezően felülvizsgáltatni szükséges! A felülvizsgálatot szakszervizzel kell elvégeztetni. A szerviznek ellenőrizni kell az Adóügyi Ellenőrző Egységet, a plomba épségét, a nyugtán szereplő adatokat, és egy 27 pontból álló teszten kell átmenni a pénztárgépnek. A pénztárgépet LEGKÉSŐBB a pénztárgép egy éves koráig kell elvégeztetni, de célszerű már jóval előtte időpontot egyeztetni, ugyanis esetleges felülvizsgálat elmaradás miatt a NAV büntetni fog! (hasonlóan, mint amikor autóval műszaki vizsga nélkül közlekedünk) Továbbá azért is célszerű elvégeztetni a felülvizsgálatot garanciális időn belül, mert az esetlegesen felülvizsgálatkor megállapított hibákat garancia időn belül ingyenesen lehet javítani, nem kerülne plusz költségbe. Továbbá amennyiben 11 hónapon belül végezteti el a felülvizsgálatot lehetősége van a garanciát is meghosszabbítani akár élettartam garanciára is. Az éves felülvizsgálat költsége 13.000 Ft + ÁFA
Érdekel az élettartam garancia

Bővül a pénztárgép használók köre

2014.10.29

Online pénztárgép lesz kötelező több szektornak is. pénztárgép kell majd a fodrásznak, pénztárgép kell majd a ügyvédnek, pénztárgép kell majd a magánorvosoknak, pénztárgép kell majd az autószerelőnek, pénztárgép kell majd a fogorvosnak, pénztárgép kell majd a kozmetikusnak, pénztárgép kell majd a rendezvényekre. várhatóan ezeknek a felhasználó típusoknak kell online pénztárgépet használni 2015.01.01-től. Rövidesen kiemelt akciót hirdetünk, melyet kifejezetten szolgáltató szektor felhasználók vehetnek igénybe, korlátozott ideig, azonban korlátlan mennyiségben!

Pénztárgép szövetség megalakult

2014.10.28

Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség.Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség. Megalakult a pénztárgép szövetség. Pénztárgép szövetség, Online pénztárgép szövetség.

Vásároljon akár 1 Ft-ért pénztárgépet!

2014.09.23

Izgalmat viszünk a pénztárgép vásárlásba!Bizonyos időközönként licitre bocsátunk 1-1 pénztárgépet, ami a listaárról indul, és minden másodpercben 1 Ft + ÁFÁT veszít az árából.Addig csökken az ár, amíg valaki el rá nem kattint a megveszem gombra. Ahhoz, hogy kattintani tudjon szükséges egy telefonhívás az Ön részéről, és aktiváljuk, hogy tudjon Ön is licitálni.Amennyiben nem szeretne licitálással bajlódni hívjon telefonon, és lenyomjuk az Ön nevében a licit gombot.A licittel megvásárolt pénztárgépet kérjük 5 munkanapon belül elszállítani szíveskedjenek!Licit zárás után 1 órával a licit automatikusan újraindul. Újra indulásig (1 órán keresztül) látszódik az utolsó nyertes neve.Amennyiben valaki több pénztárgépet is vásárol licitálással és nem egyszerre szeretné elszállítani, abban az esetben mindig a legmagasabb árú pénztárgépet kell elszállítani. Ezzel próbáljuk megakadályozni a felelőtlen licitálgatásokat.Aki a pénztárgépet nem szállítja el 5 napon belül töröljük a rendelését, és kizárjuk a további licitből a többi felhasználó érdekében)Autolicit (2014.10.01):Minden licit közben egyszer megadhat egy árat, amit ha elér az aukció automatikusan lezáródik. Az árhoz NETTÓ árat kell beírni. Amennyiben a aukció véget ér újra be kell állítani az árat, ugyanis minden licit végén törlődnek a beállítások. Amennyiben több felhasználó is ugyanazt az összeget állítja be, véletlenszerűen kerül kisorsolásra a nyertes. A vásárló vállalja, hogy a kedvezményes árért cserébe a pénztárgépet 3 éven keresztül kizárólag a PénztárgépNagyker.hu Kft-nél szervizelteti, illetve az éves felülvizsgálatot is a PénztárgépNagyker.hu Kft-nél végezteti. 2015.01.07 00:00-tól játékszabály változás! Egy vásárló egyszer licitálhat! A licitáláskor leütött áron akár több pénztárgépet is átvehet. Azok a regisztrált ügyfelek akik már sikeresen licitáltak licitálási joguk visszavonásra kerül. Ugyanazon licitálónak számít az, ahol: - A tulajdonosi háttér megegyezik - Ügyvezető megegyezik - A regisztrációkor megadott telefonszám megegyezik A licitálási jog korlátozása alól egyedi esetekben a PénztárgépNagyker.hu felmemtést adhat. Megértésüket köszönjük!

Online pénztárgép hibák, és javításuk

2014.08.23

Datecs Dp-25 online pénztárgép hibák, és megoldásaik

- AEE kommunikációs hiba

Kapcsolja ki a pénztárgépet, majd kapcsolja vissza. Amennyiben ez a hibajelenség többszöri ki-be kapcsolásra sem szűnik meg hozza vissza a pénztárgépet, max 48 órán belül kijavítjuk a hibát.

- "Nem létező érme!" hibaüzenet totál billentyű lenyomására

A pénztárgép nyugtát lezárni kizárólag 0-ra, vagy 5-re végződő összeget enged. Tehát ha ön 199 Ft-ért adott el valami, a nyugta végösszege 199 Ft, azt a pénztárgép NEM engedi lezárni.


Két dolgot tehet:
- Beüt annyi összeget amennyi szükséges ahhoz, hogy 0-ra, 5-re végződő legyen
- Megnyomja a részösszeg billentyűt, beírja a kapott címletet amivel fizet a vásárló, majd TOTÁL billentyűt nyomva a pénztárgép lezárja a nyugtát, és kiszámolja a visszajárót.

- Blokkolás aktív

Kapcsolja ki a pénztárgépet, majd kapcsolja vissza. Amennyiben ez nem segít, hozza vissza a pénztárgépet, max 48 órán belül kijavítjuk a hibát.

Novatek-N online pénztárgép hibák, és megoldásaik

- "FISCAR" feliratnál áll, esetleg "AEE-re várakozás" feliraton áll a pénztárgép nem indul tovább (legalább 3 perce ezt látjuk)

- A hibát 99%-ban az okozza, hogy a pénztárgép nem volt áram alatt éjszaka, (a hiba mindig reggelente jelentkezik első bekapcsoláskor) Hiba javítása nem mindig sikerül felhasználónak, de a következőket teheti:

- Bal alsó gomb feletti " < " billentyűt nyomja le, és tatrsa lenyomva 20 mp-ig. A pénztárgép újra kell, hogy induljon. (Az esetek 5%-ban segít)

- Hagyja bedugva kb 1 órát a konnektorba (pénztárgép bekapcsolva), majd húzza ki a konnektorból (pénztárgép még mindig bekapcsolva), és hagyja konnektorból kihúzott állapotban 2-3 órán keresztül.
2-3 óra elteltével kapcsolja ki a pénztárgépet a hátső főkapcsolón, dugja be a konnektorba, majd mikor a kijelző jobb oldalán lévő kis lámpák (ledek) elkezdenek villogni kapcsolja be a pénztárgépet. (Az esetek 90%-ban segít)

- Villog a zöld lámpa (led) a kijelző mellett

A pénztárgép NINCS bedugva a konnektorba (99.9 %), vagy tönkrement a tápegység (0.1%), ellenőrizze!

- "Az akkumlátor lemerült, töltse fel" hibaüzenet.

Hátsó főkapcsolón kapcsolja ki a pénztárgépet, tartsa áram alatt a pénztárgépet 30-40 percig (ellenőrizze, hogy a zöld lámpa (led) világít-e (nem villog, hanem folyamatosan világít), majd 30 perc elteltével a pénztárgép újra üzemkész

 

Micra/Montel sento/sento light pénztárgép hibák, és megoldásaik

- Várakozás az AEE-re ...

Ellenőrizze, hogy be van e dugva a konnektorba a pénztárgép (zold lámba (led világít - NEM villog). Várjon... ha ez az üzenet 20 perc múlva is fennáll, hozza vissza a pénztárgépet.

- Blokkolás aktív xx% (xx = egy szám 0-99 ig, ami a töltöttségi értéket mutatja)

A hibát az okozza, hogy hosszú ideig ki volt húzva a pénztárgép a konnektorból (1 napnál tovább) Ellenőrizze, hogy be van e dugva a konnektorba a pénztárgép (zöld lámba (led) világít - NEM villog).
Várjon... ha ez az üzenet 20 perc múlva is fennáll, hozza vissza a pénztárgépet.

 

- Papír továbbítás működik, ki/be kapcsolás működik, de azon kívül nem reagál semmire, le van fagyva

Nem tud mit csinálni a hiba kivajításával, hozza vissza a pénztárgépet, szerviz szükséges.

- Nem kapcsol be a pénztárgép, sem a kijelzó, sem a lámpák nem világítanak

- Ellenőrizze, hogy be van e dugva a konnektorba a pénztárgép (zöld lámba (led) világít - NEM villog) Ha ez nem segít akkor a következő dolog állhat fenn:

Ilyen hiba szoftver frissítés után szokott bekövetkezni. Időnként a NAV szervere új szoftvert küld a pénztárgépre, amit a pénztárgép napi zárás után telepít, erre figyelmezteti is a felhasználót, és kiírja, hogy ne kapcsoljuk ki a pénztárgépet. Amennyiben mi mégis kikapcsoljuk a pénztárgép többet nem kapcsol vissza. A hibát nem tudja megoldani, hozza vissza a pénztárgépet!

 

CashCube light online pénztárgép hibák, és megoldásaik

- "ECR CUBE" feliratnál áll, esetleg "AEE-re várakozás" feliraton áll a pénztárgép nem indul tovább (legalább 3 perce ezt látjuk)

- A hibát 99%-ban az okozza, hogy a pénztárgép nem volt áram alatt éjszaka, (a hiba mindig reggelente jelentkezik első bekapcsoláskor) Hiba javítása nem mindig sikerül felhasználónak, de a következőket teheti:

- Bal alsó gomb feletti " < " billentyűt nyomja le, és tatrsa lenyomva 20 mp-ig. A pénztárgép újra kell, hogy induljon. (Az esetek 5%-ban segít)

- Hagyja bedugva kb 1 órát a konnektorba (pénztárgép bekapcsolva), majd húzza ki a konnektorból (pénztárgép még mindig bekapcsolva), és hagyja konnektorból kihúzott állapotban 2-3 órán keresztül.
2-3 óra elteltével kapcsolja ki a pénztárgépet a hátső főkapcsolón, dugja be a konnektorba, majd mikor a kijelző jobb oldalán lévő kis lámpák (ledek) elkezdenek villogni kapcsolja be a pénztárgépet. (Az esetek 90%-ban segít)

- Villog a zöld lámpa (led) a kijelző mellett

A pénztárgép NINCS bedugva a konnektorba (99.9 %), vagy tönkrement a tápegység (0.1%), ellenőrizze!

 

TREMOL-M online pénztárgép hibák, és megoldásaik

- A pénztárgép bekacsol, de lefagy / FLIPS IC HIBA, AEE Kommunikációs hiba

Két dolgot tehet:

- Kihúzza a konnektorból, 2 napig nem dugja vissza (amíg a pénztárgép aljsó részél lévő lámpák (ledek) világítanak hagyja kihúzva a konnentorból. Dugja vissza , és működni fog.

- Ha nem tudja kivárni a 2 napot amig az AEE akkumulátor lemerül, és magától megjavul a pénztárgép, akkor hozza vissza, 5 perc alatt orvosoljuk a problémát.


Használt online pénztárgép kéz alól, féláron

2014.08.22

Használt Online pénztárgép vásárlásán gondolkodik? Vigyázzon, sokba kerülhet!

Gyakran jönnek felhasználók hozzánk, hogy sikerült nagyon olcsón hozzájutni online pénztárgéphez. A nagyon olcsó alatt azt értjük, hogy 50-60-70-100 ezer Ft-ért. EZ NEM OLCSÓ, EZ NAGYON DRÁGA!!!

Sok apróhirdetés terjen az interneten, aminek könnyű bedőlni. Sok eladó azt írja: "Csak beviszed egy szervizbe, 3000-5000 ért átírják a fejlécet, és máris van egy 2 hónapos pénztárgéped féláron!" Ez így ebben a formában nem igaz!

Sajnos minden tulajdonos váltásnál Adóügyi Ellenőrző Egységet (AEE) kell cserélni a pénztárgépbe, ami nagyon drága! Ráadásul nem egyszer fordult elő olyan eset, hogy a használt online pénztárgépet vásárló hozta a frissen vásárolt pénztárgépet, amiben még benne volt az előző tulajdonos AEE-je. Ez nagyon nagy probléma, mert ebben a pénztárgépben csak akkor tudunk AEE-t cserélni, ha a régi felhasználó aláírja a papírt, hogy ő kéri a pénztárgép forgalomból kivonását. Természetesen a forgalomból kivonásnak költsége van, ami 10.000 Ft + ÁFA. (ezt nagy valószínűséggel az eladó nem nagyon szeretné kifizetni Önnek)

Egy AEE ára pénztárgép típusonként változó.

- Tremol M online pénztárgép AEE: 60.000 Ft + ÁFA
- Datecs DP-25 online pénztárgép AEE: 60.000 Ft + ÁFA
- Novatek-N online pénztárgép AEE: 83.000 Ft + ÁFA
- CashCube light online pénztárgép AEE: 78.000 Ft + ÁFA
- Montel/Micra Sento online pénztárgép AEE: 98.000 Ft + ÁFA

Ezekhez a díjakhoz jön hozzá a régi tulajdonos nevéről a forgalomból kivonás, illetve az új tulajdonosnak az üzembehelyezés, telekommunikációs szerződéskötés, pénztárgépnapló, ami 10-10 ezer Ft + ÁFA.

Tehát elmondható, hogy a legolcsóbban is minden költséggel 70.000 Ft + ÁFÁ-ba fog kerülni Önnek a pénztárgép saját névre történő írása.

Kérjük ennek tudatában vásároljon használt online pénztárgépet!


Nézze meg, hogy kell használni az online pénztárgépeket videón!

2014.08.19

Online pénztárgépek működése videó bemutatón

Használati leírások elsajátíthatóak a következő online pénztárgép videókból

   

CashCube Light online pénztárgépkezelési videó 119.900 Ft + ÁFA

Datecs DP-25 online pénztárgép kezelési videó 114.900 Ft + ÁFA

CashCube Pro online pénztárgép kezelési videó
   159.900 Ft + ÁFA

 
 

MINDEN HÍR MEGJELENÍRÉSEPénztárgépNagyker.hu +36 30 984 64 05
1093 Budapest, Közraktár utca 22.
+36 30 984 64 05
info@penztargepnagyker.hu
1093 Budapest,
Közraktár utca 22
+36 30 984 64 05
2018-12-10 07:05
a mai nap Judit napja van.
Kezdőoldal
Pénztárgép
Mérleg
Bérlés
Részlet
Kapcsolat
Hírek