Papírtekercsek Pénztárgépekhez – Mire Figyeljünk?

2024-09-13

Papírtekercsek Pénztárgépekhez – Mire Figyeljünk?

A pénztárgépek a vállalkozások napi működésének központi elemei, azonban sokan nem fordítanak elegendő figyelmet arra, hogy milyen papírt használnak bennük. Pedig a papír minősége kulcsfontosságú, mivel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) rendszeresen ellenőrzi, hogy az előírásoknak megfelelő anyagokat használunk-e. A megfelelő papír nem csak a jogi megfelelés miatt fontos, hanem a dokumentumok hosszú távú megőrzéséhez is.


BPA-mentes papírok és a jogszabályi elvárások

A NAV előírásai szerint csakis BPA-mentes (biszfenol-A) hőpapírt szabad használni pénztárgépekben. A BPA egy környezetkárosító és egészségre veszélyes vegyület, amely az Európai Unióban egyre szigorúbb szabályozás alá esik. A pénztárgép-papíroknál ez különösen fontos szerepet kapott, és a nem megfelelő anyag használata esetén súlyos bírságokat szabhat ki a NAV.

Éppen ezért kiemelten fontos, hogy mindig szavatolt, BPA-mentes papírt válasszunk, amely megfelel a jogszabályi követelményeknek.


Pénztárgép szalag, BPA mentes, 8 év szavatossággal.

A láthatóság és a tárolhatóság fontossága

A pénztárgépekben használt hőpapíroknak biztosítaniuk kell, hogy a rajtuk lévő nyomat legalább 8 évig olvasható maradjon. Gyenge minőségű papírok esetén a nyomtatott szöveg gyorsan elhalványulhat vagy eltűnhet, ami komoly problémákat okozhat az esetleges adóhatósági ellenőrzések során.

Pénztárgépek akcióban
A nyugták és számlák visszakereshetősége alapvető fontosságú a vállalkozások számára.

Ezért javasolt olyan minőségi thermopapírt használni, amely nemcsak megfelel a jogszabályoknak, de hosszú távon garantálja a nyomtatott adatok olvashatóságát is.


Hol vásároljunk megfelelő papírt?

Ahhoz, hogy biztosra menjünk, és elkerüljük a NAV által kiszabható bírságokat, fontos megbízható forrásból beszerezni a pénztárgép-papírokat. A Pénztárgép Nagyker oldalán BPA-mentes, kiváló minőségű hőpapírokat találhat, amelyek megfelelnek minden előírásnak, és biztosítják a tartós nyomatok létrejöttét. Kifejezetten ajánljuk a Thermo Papír 57/50 (hőpapír) terméket, amely garantáltan megfelel a jogszabályi követelményeknek.


Összegzés

A pénztárgépekben használt papírtekercsek kiválasztása nem csupán technikai kérdés, hanem jogi és gyakorlati szempontból is meghatározó. A BPA-mentes, hosszú távon olvasható thermopapírok használata elengedhetetlen a megfeleléshez és a biztonságos dokumentumkezeléshez. Ne kockáztasson nem megfelelő papírokkal, válasszon megbízható forrásból, hogy elkerülje a bírságokat és megőrizze vállalkozása nyugalmát!

Ha minőségi és biztonságos megoldást keres, látogassa meg a Pénztárgép Nagyker weboldalát, ahol minden szükséges papírkelléket megtalál.